Blandsmør til jul – tilbehør til rakfisk

Blandsmør er tradisjonskost fra Østerdalen som typisk brukes om sommeren, men som er perfekt tilbehør til andre norske matretter som rakfisk.

Dette blandsmøret har blitt en sikker favoritt i rakfisklag, og det er enkelt å lage.

Dette trenger du

Nok til 4 pers

200 g Røros Smør™ – romtemperert
150 g Skjørost – romtemperert
1/2 dl fløte
1-2 ss akevitt
1 ts karvefrø
1 ts chilipulver eller chiliflak
1/2 ts sort pepper
1 ts flaksalt
litt sitronsaft

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingredienser. Smak til med chilipulver, sort pepper, salt og sitron etter ønske.

Husk at smøret må serveres romtemperert og at smaken vil komme til sin fulle rett etter et par timer.

Annet tilbehør til rakfisk er: flatbrød, tynnlemse, kokt mandelpotet, purre, rødløk, syltede rødbeter og kokt egg.

Dette blandsmøret vil garantert bli en suksess som tilbehør til rakfisk.

Det vil også gå perfekt til annen julemat som:
Spekemat
Tapasbord
Dipp
Bread spread
Kryddersmør til biff eller fisk