Ovnsbakt ostekake med skjørost

Bakt ostekake er bare så godt. Både fast, mektig og fløyelsmyk. Denne kaka må stå og sette seg i noen timer eller til neste dag.

Du trenger:

Kjeksbunn:
300 g digestivekjeks
150 g smelta Røros Smør™
3 ss sukker

Ostefyll:
300 g Skjørost
2 egg
1 ts vaniljesukker
50 g sukker
Saften av en 1/2 sitron
Revet skall av en økologisk sitron

Vaniljekrem:
5 dl helmjølk
2 eggeplommer
1 vaniljestang
1 ss sukker
5 ts potetmel

Blåbærsaus:
200 g blåbær
4 ss sukker
1 ts maizenna
1 ss sitronsaft

Slik gjør du det:

Kjeksbunn:
Knus kjeksen til smuler. Bland deretter i smør og sukker. Kle en rund form med bakepapir i bunnen og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek på 180 grader i 10 min.

Blåbærsaus:
Bland sammen ingrediensene til blåbærsausen i en kjele og kok opp under omrøring. Knus litt av bærene mens du rører. Småkok i 5 min og avkjøl.

Vaniljekrem:
Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene i en kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunkter under omrøring til kremen tykner. Senk deretter varmen. Kremen skal ikke boblekoke. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann.

Ostemassen:
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Bland ostemassen i den avkjølte vaniljekremen og bland sammen.

Ha ostemassen blandet med vaniljekremen over kjeksbunnen. Ha blåbærsausen i «klatter» på toppen i forma. Bruk en kniv til å dra den litt ut og lage et mønster med blåbæra. Stek på 175 grader i 60-70 minutter. Den skal være litt dissende når du tar den ut av ovnenm men fast. Avkjøl helt og la den stå kaldt i 4 timer eller over natta før du serverer den.