Sarah Bernard i langpanne

Sarah Bernard er en populær kake å bake til jul, og det er med god grunn. En knasende bunn, myk sjokoladekrem toppet med mørk sjokolade. Det kan jo nesten ikke bli bedre.

Du trenger:

Bunn:
350 g mandler
50 g valnøtter
350 g sukker
4 ts bakepulver
6 stk. eggehvite

Sjokoladekrem:
500 g Røros Smør™romtemperert
300 g melis
6 stk. eggeplomme
2 stk. egg
3 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver

Sjokoladeglasur:
1 ss delfiafett
300 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du det:

  1. Kjør mandlene og valnøttene i en foodprosessor. Ikke kvern dem helt fint men la det være litt grov struktur på blandingen. Tilsett bakepulver og bland sammen.
  2. Pisk eggehviter i en ren bolle. Pisk til eggehvitene danner små skumtopper, og tilsett sukker litt etter litt. Pisk videre til du har en tykk marengs.
  3. Vend inn nøtteblandingen med en slikkepott og fordel røren i en bakepapirkledd, stor langpanne.
  4. Stek bunnen midt i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter.
  5. Pisk romtemperert smør og melis til en luftig, hvit krem. Tilsett eggeplommer og hele egg. Ha deretter i kakaopulver og vaniljesukker.
  6. Ha sjokoladekremen over bunnen når bunnen har blitt helt kald og sett kaken kaldt slik at sjokoladekremen stivner.
  7. Sett en bolle med sjokolade og delfiafett over vannbad slik at sjokoladen smelter. Hell sjokoladen over kaka og sett den kaldt til sjokoladen stivner.
  8. Del den opp i små biter. For å få fine kutt kan du varme kniven under varmt vann i vasken før del deler opp.

Denne kaka er helt perfekt å fryse! Ta opp biter etterhvert. Dem tiner på 20 min på kjøkkenbenken.