Sarah Bernard i langpanne
Sarah Bernard er en populær kake å bake til jul, og det er med god grunn. En knasende bunn, myk sjokoladekrem toppet med mørk sjokolade. Det kan jo nesten ikke bli bedre.
Du trenger:
Bunn:
350 g mandler
50 g valnøtter
350 g sukker
4 ts bakepulver
6 stk. eggehvite
Sjokoladekrem:
500 g Røros Smør™romtemperert
300 g melis
6 stk. eggeplomme
2 stk. egg
3 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver
Sjokoladeglasur:
1 ss delfiafett
300 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du det:
- Kjør mandlene og valnøttene i en foodprosessor. Ikke kvern dem helt fint men la det være litt grov struktur på blandingen. Tilsett bakepulver og bland sammen.
- Pisk eggehviter i en ren bolle. Pisk til eggehvitene danner små skumtopper, og tilsett sukker litt etter litt. Pisk videre til du har en tykk marengs.
- Vend inn nøtteblandingen med en slikkepott og fordel røren i en bakepapirkledd, stor langpanne.
- Stek bunnen midt i ovnen på 175 °C i ca. 20 minutter.
- Pisk romtemperert smør og melis til en luftig, hvit krem. Tilsett eggeplommer og hele egg. Ha deretter i kakaopulver og vaniljesukker.
- Ha sjokoladekremen over bunnen når bunnen har blitt helt kald og sett kaken kaldt slik at sjokoladekremen stivner.
- Sett en bolle med sjokolade og delfiafett over vannbad slik at sjokoladen smelter. Hell sjokoladen over kaka og sett den kaldt til sjokoladen stivner.
- Del den opp i små biter. For å få fine kutt kan du varme kniven under varmt vann i vasken før del deler opp.
Denne kaka er helt perfekt å fryse! Ta opp biter etterhvert. Dem tiner på 20 min på kjøkkenbenken.