Oppskrift på indisk linsegryte
En varm, mettende dal er perfekt som hverdagsmiddag eller når du skal ha en hyggelig samling med venner.
Du trenger:
5 dl gule eller røde linser, eller en miks av begge
1 ts gurkemeie
200 g Røros Smør
1 ts spisskummenfrø
2 tomater
1 paprika
2 ss karripasta eller 1 ts spisskummen, 1/2 ts chili, 2 ts korianderpulver
2 ts garam masala
5-6 fedd hvitløk
Server med
Økologisk Røros Yoghurt Naturell
Mangochutney
Nanbrød
Ris
Slik gjør du
- Kok linsene etter anvisning på pakken sammen med gurkemeien. Linsene skal bli myke, men beholde formen.
- Skjær tomatene og paprikaen i terninger og press hvitløken gjennom en hvitløkspresse.
- Smelt smøret i en stekepanne sammen med spisskumminfrøene. Når det skummer, har du oppi tomat, paprika og karripastaen. La det surre og frese godt. Når det har frest ferdig, etter omtrent 2 minutter, har du i hvitløken. Fres dette i 5-10 sekunder.
- Hell smørblandingen over linsene og bland sammen.
- Smak til med salt.
- Dryss over garam masala og fersk koriander.
- Serveres i en dyp tallerken, sammen med mangochutney, yoghurt naturell, ris og nanbrød.