Klassisk rabarbrakake
Klassisk rabarbrakake med is eller pisket fløte til er den ultimate sommerkaka. Ekstra herlig blir det med rabarbra fra egen hage.
Denne egner seg godt til frysing!
Du trenger til en 24 cm rundform:
150 gram smør
130 gram sukker
130 gram hvetemel
1 ts bakepulver
Ca. 220 g rabarbra (4-5 stilker)
2 egg
Kanel og sukker til å drysse på toppen
Slik gjør du
- Skru ovnen på 180 grader, over og undervarme.
- Skjær rabarbra i biter, ca. 1-2 cm.
- Rør smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin eller evt. for hånd.
- Bland inn mel, egg og bakepulver.
- Hell røren i en rund form med bakepapir i bunn.
- Legg over rabarbra og dryss sukker og kanel over.
- Stek på nederste rille i 35-40 minutter.
- Server med krem eller is.
Aller best er den når den serveres lun.