Proteinrike skjørostlapper
Oppskriften på disse skjørostlappene kommer opprinnelig fra Ukraina der disse heter «Sirniki».
Dette er en superenkel røre å blande sammen, smaker og metter godt. Dette er en søt variant, men det går an å sløyfe det søte og lage en salt variant med ulike pålegg på toppen.
Fine å fryse, så lag gjerne opp en stor porsjon og frys ned.
Du trenger til omtrent 10 lapper
I boks/300 gram Skjørost
2 egg
En klype salt
2 ss sukker
0,5 ts vaniljesukker
6 ss hvetemel
2 ss Røros Rømme
Røros Smør til steking
Slik gjør du
- Bland alt i en bolle og la deigen stå i 20 minutter.
- Ved behov, tilsett mer mel. Deigen skal være tykk og klissete.
- Form runde kaker ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter. Trill først til runde små baller før du trykker dem flate. Da deigen er klissete blir det lettere å forme dem ved å ha litt mel på benken eller på hendene.
- Stek i en panne på lav varme med en blanding av nøytral olje og smør. 5 minutter på hver side.
- Server med Syltetøy og Røros Rømme.