Pisket Smør
Få restuarantfølelsen hjemme med pisket og luftig smør! Dette er et fluffy smør som likner litt på krem eller softis og det får en nydelig konsistens. Skal du ha gjester tar dette seg bra ut på bordet og det er lett å smøre på brød. Bruk det også sammen med kjøttet i stekepanna. Dette tar ikke mer enn 10 minutter å lage samtidig som det imponerer.
Smøret kan oppbevares i kjøleskap eller fryser men det må romtempereres før bruk.
Tips: Du kan også droppe urtene hvis du vil ha et mer nøytralt smør
Du trenger:
Slik gjør du:
1. La en pakke med Røros Smør™ ligge og romtempereres på kjøkkenbenken.
2. Finhakk to never med urter og rasp skallet av en halv sitron. Det er viktig at du ikke får med deg noe av det hvite skallet, da dette er bittert.
3. Smelt 50 gram av smøret og tilsett urtene og sitronskallet samt saften av 1/4 sitron. La smøret avkjøles
4. Ha både det smeltete og det romtempererte smøret over i en kjøkkenmaskin eller håndmikser og visp til smøret er lyst og luftig. Dette tar 5-10 minutter.
5. Hold det romptemperert til servering. Ellers kan det oppbevares i kjøleskap eller fryses ned om du ikke får brukt opp alt.