Lussekatter

Dette trenger du:

150 g romtemperert Røros Smør™

5 dl Helmjølk

210 g + 1 ts sukker

½ pk gjær

1 g (ca 1 ts) safrantråder

½ ts salt

Ca 750 g siktet hvetemel

Rosiner til pynt

1 egg

Slik gjør du det:

  1. Knus safran i en morter sammen med 1 ts sukker.
  2. Varm mjølka til litt under 37 grader og hell den i en bakebolle.
  3. Smuldre gjæren i mjølkeblandingen og tilsett sukker.
  4. Tilsett resten av ingrediensene minus smøret og elt i minst 5 minutter, frem til deigen er samlet, blank og elastisk.
  5. Tilsett romtemperert Røros Smør til slutt og elt det godt inn.
  6. Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse.
  7. Bak ut lussekatter, pynt med rosiner du dytter godt ned i deigen.
  8. Etterhev i ca. 30 minutter.
  9. Pensle bollene med pisket egg før steking, så blir de ekstra blanke og fine.
  10. Stek i forvarmet ovn på 210 grader varmluft i ca. 7 minutter.
  11. Avkjøl på rist.