Lussekatter
Dette trenger du:
150 g romtemperert Røros Smør™
210 g + 1 ts sukker
½ pk gjær
1 g (ca 1 ts) safrantråder
½ ts salt
Ca 750 g siktet hvetemel
Rosiner til pynt
1 egg
Slik gjør du det:
- Knus safran i en morter sammen med 1 ts sukker.
- Varm mjølka til litt under 37 grader og hell den i en bakebolle.
- Smuldre gjæren i mjølkeblandingen og tilsett sukker.
- Tilsett resten av ingrediensene minus smøret og elt i minst 5 minutter, frem til deigen er samlet, blank og elastisk.
- Tilsett romtemperert Røros Smør til slutt og elt det godt inn.
- Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse.
- Bak ut lussekatter, pynt med rosiner du dytter godt ned i deigen.
- Etterhev i ca. 30 minutter.
- Pensle bollene med pisket egg før steking, så blir de ekstra blanke og fine.
- Stek i forvarmet ovn på 210 grader varmluft i ca. 7 minutter.
- Avkjøl på rist.