Pekan kjeks

Dette trenger du:

Deig;
280 g hvetemel
1 ts bakepulver
0.5 ts natron
175 g Røros Smør
90 g brunt sukker
1 ts vaniljeessens
1 stort egg
1 eggeplomme
0,5 ts salt

Brente pekan nøtter:

6 ss brunt sukker
1.5 ss vann
150 g pekannøtter

Slik gjør du det:

Brente pekannøtter: 
  1. Kok opp sukker og vann. La laken koke til alt sukkeret er oppløst.
  2. Tilsett nøttene og la det koke videre under stadig omrøring.
  3. Rør til nøttene er blitt blanke og mørke
  4. Hell nøttene utover et brett med bakepapir, og separer de.
  5. Avkjøl.

Deigen:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Bland sammen mel, bakepulver ognatron i en bolle.
  3. Sett til side 5 spiseskjeer av smøret, og brun det resterende smøret på medium varme.
  4. Bland det smelta og usmelta smøret godt sammen.
  5. Bland sukker, vanilje essens og salt inn i smøret.
  6. Tilsett egget og eggeplomma og rør godt.
  7. Bland inn melblandingen og rør godt.
  8. Kna inn nøttene.
  9. Del deigen opp i små baller og plasser på brett med bakepapir.
  10. Stek i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).