Eplekake
En deilig eplekake full av Tjukkmjølk, epler og varme smaker!
Dette trenger du:
100 g Røros Smør™
100 g sukker
2 egg
1 ts vaniljepulver
200g hvetemel
2 ts bakepulver
en klype salt
1.8 dl Tjukkmjølk1,5% fett
Raspet skall fra 2 sitroner
Epler
Topp med kanel og sukker
Slik gjør du det:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bland smør og sukker til hvitt.
- Bland inn egg og vaniljesukker.
- Bland inn det tørre og det våte, og rør til alt er godt blandet.
- Legg bakepapir i bunnen av en springform på 24–26 cm og fordel røren i formen.
- Topp med oppskårede epler, kanel og sukker.
- Stekes i 50–60 minutter midt i ovnen.
- Avkjøl noen minutter før du tar kaken ut av springformen og avkjøler den på rist.