Eplekake

En deilig eplekake full av Tjukkmjølk, epler og varme smaker!

Dette trenger du:

100 g Røros Smør™

100 g sukker

2 egg
1 ts vaniljepulver
200g hvetemel
2 ts bakepulver
en klype salt
1.8 dl Tjukkmjølk1,5% fett
Raspet skall fra 2 sitroner
Epler

Topp med kanel og sukker

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland smør og sukker til hvitt.
  3. Bland inn egg og vaniljesukker.
  4. Bland inn det tørre og det våte, og rør til alt er godt blandet.
  5. Legg bakepapir i bunnen av en springform på 24–26 cm og fordel røren i formen.
  6. Topp med oppskårede epler, kanel og sukker.
  7. Stekes i 50–60 minutter midt i ovnen.
  8. Avkjøl noen minutter før du tar kaken ut av springformen og avkjøler den på rist.