Grove pannekaker
Pannekaker er mange barns favoritt! Du blir populær om dette er middagen. Ved å bytte ut mye av det fine melet med grovt blir de også mer næringsrike. Røra holder seg fint 2-3 dager i kjøleskap om det skulle bli litt til overs.
Dette trenger du (omtrent 4 porsjoner):
4 egg
60 g hvetemel
55 g havremel
110 g sammalt hvetemel eller annet grovt mel
5 dl Helmjølk
3 ss smeltet Røros Smør™ + smør til steking
Slik gjør du det:
- Ha eggene i en bolle, visp dem lett sammen og rør inn litt av melet.
- Spe på med mjølk og resten av melet. Tilsett smeltet smør og rør til en glatt røre.
- La røren svelle i minst 10 minutter. Spe med mer mjølk om den tykner for mye.
- Varm en stekepanne på middels varme med en smørklatt og stek pannekakene. Server med f.eks blåbærsyltetøy og bacon.
TIPS: Tilsett skjørost som er kjørt med stavmikser i røra for ekstra metthet og proteiner.