Sjokoladeboller
Ingenting slår duften av nystekte boller! Med sjokolade blir de jo bare enda bedre. Ved å elte inn smøret til slutt får du en deig som er smidig og lett å jobbe med.
Dette trenger du til 30 boller:
Omtrent 1,2 kg hvetemel
250 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
3 ts kardemomme
6 dl Helmjølk eller Fersk Sjokomjølk
2 egg + 1 egg til pensling
250 g romtemperert Røros Smør™
200 g mørk kokesjokolade, hakket opp
Slik gjør du det:
- Bland sammen det tørre.
- Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
- Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
- Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk.
- La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.
- Tilsett hakkende sjokoladebiter til deigen. Del deigen i to og rull ut to lange pølser. Del hver pølse i omtrent 15 stykker og rull ut til boller.
- Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
- Pensle med egg og stek på 200 grader i omtrent 16-19 min, avhengig av ovn.