Bollekake med syltetøy og vaniljekremfyll
Bollekake er en nydelig måte å servere boller på. Denne oppskriften blir populær til fastelavn eller morsdag. Denne oppskriften passer en liten form. Her er det brukt en hjerteform. Den smaker nydelig med pisket fløte og hjemmelaget vaniljekrem i midten.
Dette trenger du til en liten bollekake:
Bolledeig:
75 g Røros Smør™
40 g sukker
2,5 dl Helmjølk
½ pk gjær
40 g melis
400-450 g hvetemel
Til fyll:
Omtrent 1 dl bringebærsyltetøy
2 dl Økologisk Fløte 39% fett
Vaniljekrem
Vaniljekrem (ca. en halv liter stiv vaniljekrem):
2,5 dl Helmjølk
0,5 dl Økologisk Fløte 39 % fett
1 vaniljestang
3 eggeplommer
100 g sukker
30 g maizenna
2 pl gelatin
Slik gjør du det:
- Smelt smør, rør ut sukkeret i smøret. Tilsett mjølk og varm opp til det er omtrent 35 grader.
- Bland hvetemel og melis. Tilsett det våte, samt gjær.
- Elt godt sammen til en glatt og smidig deig, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
- Hev til dobbel størrelse tildekket på et lunt sted.
- I mellomtiden kan du lage vaniljekremen:
Rør ut maizenna i en halv dl mjølk. varm så opp alt unntatt gelatinen til det tykner. Det skal ikke koke. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut og rør inn i den varme kremen. Avkjøl kremen. Rør underveis slik at det ikke dannes snerk på toppen. Når den er avkjølt blander du vaniljekremen med pisket fløte og setter kaldt. - Kjevle ut deigen til et rektangel med langsiden mot deg. Smør på syltetøy og rull sammen. Det skal bli ca. 8 boller. Plasser disse i ei hjerteform kledt med bakepair eller en annen liten form, f. eks en liten rund kakeform. Etterhev i 30 minutter, tildekket på et lunt sted.
- Stek på 200 grader i 30 min. Følg med underveis da det kan være stor variasjon på ovner.
- Avkjøl kaka, del den i to og fyll med kremen. Pynt med melis eller melisglasur.