Fortgjort ostekake
Enkel og rask ostekake med en dæsj rømme. Denne kan du slenge sammen på et blunk! Selv om den er rask å lage både smaker og ser den nydelig ut. Med ferske bær på toppen blir dette en favoritt.
Dette trenger du for 4 porsjoner:
Kjeksbunn
10 stk digestivekjeks
2 ss Røros Smør™
Ostekrem
1,5 dl Fløte
100 g kremost
1 ss Røros Rømme™
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
Jordbær og blåbær på toppen
Slik gjør du:
- Legg kjeksene i en pose og slå med en kjevle eller flaske for å knuse kjeksene. Det kan godt være noen litt større biter for å få varierende konsistens.
- Smelt to gode ss med Røros Smør™ og blad sammen med den knuste kjeksen.
- Pisk kremost, Røros Rømme™, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk opp til den har kremkonsistens.
- Fordel kjekssmulene i bunnen porsjonsglass, ca. 3 ss i hvert glass.
- Spar litt for å strø på toppen til pynt.
- Fordel ostekremen over og topp med blåbær, jordbær og resten av kjekssmulene.
- Kjekssmulene og ostekremen kan fint lages noen timer i forveien og komponeres rett før servering.