Gulkake – suksessterte
Denne kaka er alltid populær, og obligatorisk til påske. Den kan lages på forhånd, bunnen kan fryses og tas ut dagen før servering. Mandlene kan byttes ut med hasselnøtter.
Kremen er ekstra god fordi den er laget med Røros Smør™, skikkelig god fløte og vaniljestang.
Dette trenger du
Bunn:
300 g malte mandler (bruk mandelkvern)
300 g sukker
5 eggehviter (ca 2,3 dl)
Fyll
5 eggeplommer
120 g melis (ca 2 dl)
1,2 dl Fløte
1/4 av en stor vaniljestang
150 g Røros Smør™ 1% havsalt
Litt 70% sjokolade
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader og gjøre klar en kakeform på 24-26 cm ved å kle bunnen med bakepapir.
Bunnen:
Skill eggene i hviter og plommer. Du skal så piske eggehvitene til de er helt stive. Det er viktig at det ikke kommer noe plomme i eggehvitene. Bolle og visp må også være helt fri for fett. Hvis det kommer fett i eggehvitene, så vil det være vanskelig å få de pisket helt stive. MEN, ett triks er å tilsette 1 dråpe eddik hvis du sliter med å få eggehvitene stive.
Bland mandler og sukker til en jevn masse. Skjær så inn eggehvitene inn i massen.
Stek på ca 180 gr i ca 40 min. Avkjøl bunnen i formen.
Fyllet:
Skrap ut frøene av vaniljestanga. Ha både barken og frøen opp i en kjele sammen med resten av ingrediensene minus smøret. Varm på middels varme, under omrøring, til det tykner. Ta ut vaniljestang-barken. Rør inn smøret. Avkjøl glasuren før du sprer den ut over kaken. Du kan også bruke kakesprøyte til å spre fyllet.
Topp kaken med litt mørk sjokolade.