Proteinrike hverdagsvafler

Disse hverdagsvaflene kan du spise istedet for grovbrød. Navnet er kanskje misvisende for disse deilige vaflene er like velegnet til å servere om du får gjester til bords. Røren står seg over natta i kjøleskapet.

Dette trenger du for 10 plater

3 egg
3 dl Helmjølk
82 g hvetemel
90 g grovt sammalt
1 ts bakepulver
3 dl Skjørost
1- 2 ts sukker el annet søtningsmiddel
2 ss smeltet Røros Smør™

Slik gjør du

Bland alt med en stavmikser og juster med mel til ønsket tykkelse på røra. La den stå å svelle i minst 20 min før steking på lav-middels varme. Populært hos store og små.

Den røra du ikke bruker opp i dag, er lettvint frokost en annen dag.
TIPS! Grovhetsgraden kan justeres. Du kan prøve havremel og/eller havregryn for en enda sunnere vaffel.