Mørk klissete sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er saftig og smakfull med en klissete konsistens. Trikset her er å ikke gjennomsteke kaken helt. Den smaker nydelig sammen med is eller bær.

Dette trenger du for 1 kake i 24 cm form

Kakebunn:
200 g sukker
200 g Røros Smør™ 1% havsalt, romtemperert
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 store egg
3 toppede ss kakao
8 ss varmt vann
100 g mørk sjokolade > 70% hakket i biter

Glasur

100 g mørk sjokolade > 70%
100 g melis
100 g Røros Smør 1% havsalt
1/2 dl Helmjølk

Slik gjør du

1. Rør romtemperert smør og sukker hvitt. Bland hvetemel og bakepulver. Bland kakaopulveret med 8 ss varmt vann til en jevn og glatt blanding.

2. Sikt melblandingen inn i smøret.

3. Rør inn ett og ett egg.

4. Vend forsiktig inn kakaorøren og sjokoladebitene

5. Smør en 24 cm form (bruk gjerne bakepapir i bunnen) og ha oppi røren.

6. Stekes på 180 grader i 18-20 minutter. Kaken skal være litt klissete i midten.

7. Glasuren tilberedes i en glassbolle over vannbad. Ha alle ingrediensene til toppingen i bollen og smelt over vannbad mens du rører av og til.

8. Når kaken er ferdigstekt og avkjølt, heller du glasuren over.

9. Det er en fordel å la glasuren stivne litt før du begynner å skjære i kaka.