Cookies med tranebær og sjokolade

Myke, seige, søte cookies med litt crunch og myke tranebær. Flakene med havsalt gjør seg også godt i alt det søte.

Dette trenger du for 15 store cookies eller 40 små kjeks

150 g Røros Smør™ 1% havsalt
100 g brunt sukker
100 g vanlig sukker
2 egg, medium
150 g hvetemel
50 g fin sammalt hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts flak havsalt
150 g 70% sjokolade
50 g tørket tranebær

Ristede havregryn

1 ss Røros Smør™
1 ss brunt sukker
75 g store havregryn

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 175 grader.

2. Smelt 1 ss Røros Smør i ei panne på medium-høy varme. Tilsett havregryn og 1 ss brunt sukker og rør i massen til sukkeret er smeltet og havregrynene er gyldne. Avkjøl. Havregrynene skal da være litt sprø.

3. Legg de tørkede tranebærene i bløt i litt kokende vann.

4. Rør smøret og sukkeret til det er lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg og rør til en jevn røre. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og havsalt. Tilsett i røra.

5. Deigen kan fryses slik, da er det lett å steke opp kjeks når feks. får besøk. Legg i så fall til 2-3 min steketid.

6. Stek på lav til middels varme. Avkjøl på rist.

7. Tøm vannet av tranebærene og klem ut det du kan. Hakk sjokoladen. Bland tranebær og sjokolade inn i røra.

8. Sett på bakepapir med god avstand. De flyter mye utover, så lag god plass i mellom dem. Dette blir 15 store kjeks i typisk cookie-size eller 40 små kjeks (ca 1 ss røre). De store stekes i ca 15 min, mens de små stekes i 10-12 min. De er ferdige når de er gylne i kanten.

9. Avkjøl i to minutter på stekeplaten og flytt de så varsomt over på en rist for videre avkjøling. Oppbevar tørt i en kakeboks.