Proteinrik middagsomelett
Omelett er genial hverdagsmat, det går raskt å lage, er sunt og næringsrikt og bare variasjonen setter grenser. Denne omeletten med nydelig tilbehør er ingen unntak. Skjørost gjør omeletten proteinrik.
Dette trenger du for 2-3 personer
6 egg
6 ss mjølk
100 gr. grønnkål
2 stilker vårløk
1 beger Skjørost 300g
Havsalt
Nykvernet svart pepper
Tilbehør
8 skiver spekeskinke
4 reddiker
Godt brød
Røros Smør
Slik gjør du:
1. Grovhakk vårløk og grønnkål. Visp egg og melk, tilsett salt og pepper og finsmuldret skjørost (spar litt skjørost til topping).
2. Fres grønnkål og vårløk i en stekepanne med litt smør. Skru ned varmen og tilsett eggeblandingen. La pannen stå på svak varme til omeletten har stivnet. Bruk gjerne lokk.
3. Når omeletten har stivnet topper du den med skivet reddik, skiver av spekeskinke og en liten håndfull skjørost.
4. Serveres med godt brød med masse Røros Smør!