Chiapudding i tre ulike varianter
Chiapudding er en god start på dagen. Chiafrø inneholder mye fiber, omega-3 og antioksidanter, et lite superfrø. Evnen frøet har til å trekke til seg væske gjør at den får en pudding eller grøtaktig konsistens når den får stå i kjøleskap over natta. Her får du tre ulike varianter.
Disse går kjapt å røre sammen på kvelden så har du ferdig frokost morgenen etter. Den står seg flere dager i kjøleskapet så lag gjerne opp for flere dager av gangen.
Dette trenger du (til en porsjon pr. glass):
Chiapudding med vanilje:
2 ss chiafrø
1 dl Røros Yoghurt Vanilje
1 dl valgfri mjølk
Chiapudding med Tjukkmjølk og bringebær:
2 ss chiafrø
1 dl Tjukkmjølk
1 dl valgfri mjølk
Moste bringebær
Chiapudding med blåbær:
2 ss chiafrø
1 dl Røros Yoghurt Blåbær
1 dl valgfri mjølk
1 ss lønnesirup eller honning som ekstra søtning om ønskelig
Slik gjør du det:
- Bland sammen chiafrøene, yoghurten og mjølka sammen i valgfri beholder, glass eller skål. Og evt ekstra søtning. Til oppskrift nr. 2 blander du også inn bringebær som du har most lett sammen med en gaffel.
- La den stå i kjøleskapet over natta eller i minst 6 timer.
- Topp med f.eks bær eller nøtter.


