Grillet endive med ostesaus og confitert stensopp

Dette er en smakfull rett som passer perfekt til tapasbordet, som tilbehør til middagen eller som en snacksrett. Er du så heldig å ha stenstopp i en skog i nærheten smaker det ekstra godt.

Tips! Kombiner denne småretten med røstipoteter med to ulike toppinger.

Dette trenger du til 4 personer:

En pk. endive
Urter: persille og dill

Ostesaus
30 g Røros Smør™
30 g hvetemel
3,5 dl helmjølk
Grønn chili ¼ finkuttet
100 g revet ost: Rød ku fra Thorbjørnrud
Salt og pepper

Confiert stensop og løk
100 g stensopp
50 g løk
1 dl nøytral olje

Slik gjør du det:

  1. Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
  2. Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
  3. Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
  4. Press ut ca. halvparten av stivelsen fra den raspede poteten og tilsett salt etter ønske.
  5. Form til kaker i passende størrelse og stek gylden i godt med Røros Smør.
  6. Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.