Røstipoteter med to ulike toppinger

Dette er en rett som passer perfekt til tapasbordet, som tilbehør til middagen eller som en snacksrett.

Tips! Kombiner denne småretten med grillet endive med ostesaus og confinert stensopp.

Dette trenger du til 4 personer:

Potetkaken
100 g potet fast type, raspes grovt
Røros Smør™ til steking

Confiert stensopp og løk-topping
Røros Rømme™
100 g stensopp
50 g løk
1 dl nøytral olje
Persille

Rogntopping
Røros Rømme™
Sikrogn
Dill

Slik gjør du det:

  1. Del sopp i mindre skiver og løk i mindre biter.
  2. Varm dette sammen med olje i 60 min på svak varme. ca 85 grader.
  3. Sil av oljen. Denne har en nydelig sopp smak som er perfekt å bruke til foreksempel en sopprisotto.
  4. Press ut ca. halvparten av stivelsen fra den raspede poteten og tilsett salt etter ønske.
  5. Form til kaker i passende størrelse og stek gylden i godt med Røros Smør.
  6. Serveres lun med Røros Rømme og confitert sopp og løk samt friske urter. Alternativ 2: med sikrogn og dill.