Skolebollesnurrer

Skolleboller slår aldri feil. Disse skolebollesnurrene har ekstra mye vaniljekrem da bollene rulles med vaniljekrem i midten.

Du trenger (til 15 boller):

Bolledeigen:

Omtrent 600 g hvetemel
125 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
1,5 ts kardemomme
3 dl Helmjølk
1 egg + 1 egg til pensling
125 g Røros Smør™ romtemperert

Vaniljekremen:

4 eggeplommer
4 dl helmjølk
45 g sukker
1 vaniljestang
1 ss maisenna

Melisglasur og kokosmasse

Slik gjør du det:

Bolledeigen:

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
  2. Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
  3. Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk.
  5. La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.

Vaniljekremen:

  1. Bland sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Ha vaniljefrø og stang i eggeblandingen.
  2. Tilsett mjølk og maisenna og visp godt sammen.
  3. Varm opp på middels varme og rør hele tiden. Kremen skal ikke koke men varmes opp til rett under kokepunktet.
  4. Fortsett å røre helt til kremen tykner godt, dette tar litt tid.
  5. Avkjøl deretter kremen. Den vil fortsette å tykne ved avkjøling.

Montering:

  1. Kjevle ut deigen til et rektangel og bre over halvparten av vaniljekremen.
  2. Rull sammen og del i 15 boller. Del forsiktig for å unngå at mye vaniljekrem tyter ut.
  3. Ha dem på en bakepapirkledd stekebrett og sprøyt inn mer vaniljekrem midt i bollene som på en vanlig skolebolle.
  4. Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
  5. Stek på 200 grader i 18-20 minutter.
  6. Avkjøl før du har over melisglasur og kokosmasse.