Skolebollesnurrer
Skolleboller slår aldri feil. Disse skolebollesnurrene har ekstra mye vaniljekrem da bollene rulles med vaniljekrem i midten.
Du trenger (til 15 boller):
Bolledeigen:
Omtrent 600 g hvetemel
125 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
1,5 ts kardemomme
3 dl Helmjølk
1 egg + 1 egg til pensling
125 g Røros Smør™ romtemperert
Vaniljekremen:
4 eggeplommer
4 dl helmjølk
45 g sukker
1 vaniljestang
1 ss maisenna
Melisglasur og kokosmasse
Slik gjør du det:
Bolledeigen:
- Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
- Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
- Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
- Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk.
- La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.
Vaniljekremen:
- Bland sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Ha vaniljefrø og stang i eggeblandingen.
- Tilsett mjølk og maisenna og visp godt sammen.
- Varm opp på middels varme og rør hele tiden. Kremen skal ikke koke men varmes opp til rett under kokepunktet.
- Fortsett å røre helt til kremen tykner godt, dette tar litt tid.
- Avkjøl deretter kremen. Den vil fortsette å tykne ved avkjøling.
Montering:
- Kjevle ut deigen til et rektangel og bre over halvparten av vaniljekremen.
- Rull sammen og del i 15 boller. Del forsiktig for å unngå at mye vaniljekrem tyter ut.
- Ha dem på en bakepapirkledd stekebrett og sprøyt inn mer vaniljekrem midt i bollene som på en vanlig skolebolle.
- Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
- Stek på 200 grader i 18-20 minutter.
- Avkjøl før du har over melisglasur og kokosmasse.