3 småretter til festbordet
Her får du tre småretter som passer utmerket til festbordet. Disse klassikerne går ikke av moten og vil imponere gang på gang.
Hvit asparges med hollandaise
Skagenrøre på toast
Eggerøre med Røros Rømme™
Hvit asparges med hollandaise (4-5 porsjoner)
10 hvite asparges
200 g Røros smør™
2 eggeplommer (35-40 gram)
2 ss ferskpresset sitron½ ts Worcestersaus Heinz (om du bruker Lea & Perrins Worcestershire saus reduser til en ¼ ts)
½ ts salt
1 krm cayennepepper
4 ss vann
1 ss eplesidereddik
Rogn til topping (valgfritt)
Skrell aspargesen og kok i saltet vann med en klatt Røro Smør i 10-20 min avhengig av tykkelsen på aspargesen. Legg over i isvann etter dem er ferdig kokt. I denne oppskriften grilles aspargesen før servering for å gi ekstra mye smak.
Pisk alle ingrediensene til sausen sammen på middels varme i en kjele minus smøret. Pisk til det tykner. Smøret smeltes i en annen kjele og piskes inn i eggeblandingen litt og litt av gangen. Det smeltede smøret skal være varmt og trenger ikke å klarnes.
Skagenrøre på toast (4-5 porsjoner)
200 g reker, skrelt
1 boks Røros Rømme™
1 stilk stangselleri, finhakket
1/3 agurk, skrelt og fjernet kjerne, finhakket
Sitron
Dill, finhakket og til pynt
Rogn til røre og pynt, f.eks Sikrogn fra Røros
Salt, pepper og kajennepepper
En liten klype sukker
Loff
Pisk Røros Rømme stiv og vend inn resten av ingrediensene. Rekene deles i mindre biter. Om det ikke brukes ferske reker må laken klemmes ut først. Topp med mere rogn og dill og en skvis sitron. Tips. En liten bit med røkelaks er godt i skagenrøre.
Loffen kan grilles med olivenolje eller stekes i panna med smør.
Topp loffen med skagenrøre. Pyntes rett før servering.
I denne retten er gode råvarer essensielt.
Eggerøre med Røros Rømme (4-5 porsjoner)
4 egg
1 ss Røros Rømme™
Salt, pepper og kajennepepper
Gressløk, finhakket
Sitron, en skvis
Røros Smør til steking
Visp eggene lett sammen før du heller de over i en varm stekepanne med smør. Rør sammen med en stekespade. Når eggerøren begynner å sette seg tilsetter du rømme, krydder og urter. Ta panna av varmen slik at den ikke blir for mye stekt.