Yoghurtis

Yoghurtis kan være et sunnere alternativ til softis og iskrem på grunn av et lavere fettinnhold. å lage is på yoghurt gir en nydelig frisk smak og kan fort bli en favoritt på varme dager.

Dette trenger du

1 kurv jordbær (ca 500 g) eller andre bær
1 beger (450 ml) Røros Yoghurt naturell
3 ss søtt (honning, melis el)
1 ss lime- eller sitronsaft

Slik gjør du:

Kjør bærene i en smoothiemaskin med det søte og litt lime eller sitronsaft. Jo søtere bær, jo mindre søtt trenger du (og motsatt). Denne isen er frisk i smaken, den er ikke spesielt søt. Hvis du ønsker den søtere, så er det bare å tilsette mer søtt etter smak.

Her i huset er det ikke så populært med hele biter av bær, men hvis du liker litt større biter i isen, så tar du av halve av bærene, deler de opp og har de i på slutten. Ha i yoghurten og kjør maskinen til alt er blandet.

Du kan f.eks gjenbruke gamle yoghurtbeger og rømmebeger til dette, fyll isen i disse og putt de i frysen. Når isen skal serveres så tar du opp ett beger og setter det i litt varmt vann til det har begynt å mykne rundt kantene. Deretter skjærer/rører du rundt med en gaffel og vipps er isen klar til å nytes.

Tips 1: Når det er sesong, frys ned hele bær som det så er lett å bruke til bla. is ellers i året.

Tips 2: Myk yoghurtis på 35 min: Fyll yoghurten i en flat beholder, f. eks. en dyptallerken og sett den i frysen i 30 min. Med større overflate, fryses yoghurten raskere. Kjør den delvis frosne yoghurten, frosne bær, søtt og litt syrlig i smoothiemaskinen. Da blir isen «softismyk» og serveringsklar med en gang.