Tomatsuppe med Tjukkmjølk

Denne tomatssuppa med Tjukkmjølk i seg blir frisk og smakfull. En ny vri på den klassiske tomatsuppa.

Du trenger (4 porsjoner)

4 porsjoner
1 kg ferske tomater eller 1 boks hermetiske klasetomater

3 ss basilikum
1 ss persille
1 gul løk
½ sellerirot (en liten rot)
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
3 ss tomatpuré
6 dl kraft eller en buljongterning
2 dl Tjukkmjølk
Salt, pepper og 1-2 ts sukker

Basilikum yoghurt
2 ss basilikum hakket
2 dl Røros yoghurt naturell
1 ss flytende honning
Salt og pepper

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann i en kjele, lag et lite snitt i tomatene, ha i tomatene i underkant av ett minutt. Avkjøles og ta av skallet. Del tomatene i 4.
  2. Hakk urtene, løk og hvitløk. Stek løk, hvitløk og tomater i olje i en kasserolle. Ha i tomatpuré og stek videre. Ha i sellerirot, urter og kraft. . La alt koke i 20 minutter. Ta av platen og bruk stavmikseren.
  3. Tilsett Tjukkmjølk, varm opp forsiktig og smak til med salt, pepper og sukker. Blir suppa for tykk, tilsett litt vann.
  4. Tilsett finhakket basilikum, honning og salt og pepper i yoghurten. Bland godt.