Tomatsuppe med Tjukkmjølk
Denne tomatssuppa med Tjukkmjølk i seg blir frisk og smakfull. En ny vri på den klassiske tomatsuppa.
Du trenger (4 porsjoner)
4 porsjoner
1 kg ferske tomater eller 1 boks hermetiske klasetomater
3 ss basilikum
1 ss persille
1 gul løk
½ sellerirot (en liten rot)
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
3 ss tomatpuré
6 dl kraft eller en buljongterning
2 dl Tjukkmjølk
Salt, pepper og 1-2 ts sukker
Basilikum yoghurt
2 ss basilikum hakket
2 dl Røros yoghurt naturell
1 ss flytende honning
Salt og pepper
Slik gjør du det
- Kok opp vann i en kjele, lag et lite snitt i tomatene, ha i tomatene i underkant av ett minutt. Avkjøles og ta av skallet. Del tomatene i 4.
- Hakk urtene, løk og hvitløk. Stek løk, hvitløk og tomater i olje i en kasserolle. Ha i tomatpuré og stek videre. Ha i sellerirot, urter og kraft. . La alt koke i 20 minutter. Ta av platen og bruk stavmikseren.
- Tilsett Tjukkmjølk, varm opp forsiktig og smak til med salt, pepper og sukker. Blir suppa for tykk, tilsett litt vann.
- Tilsett finhakket basilikum, honning og salt og pepper i yoghurten. Bland godt.