Tjukkmjølksricotta

Lyst på noe gørrgodt på brødskiva? Følg denne oppskriften og lag en frisk og kremete ricotta av tjukkmjølk.

Ingredienser

1 liter Tjukkmjølk 4 % fett

1/2 ss salt

3 ss sitronsaft eller saften fra 1 sitron

Tjukkmjølksricotta

Slik gjør du det:

Varm mjølka med saltet til 88 grader. Rør hele tiden så den ikke svir seg.

Ta kjelen av platen og rør inn sitronsaften. Rør godt og la den stå uten å røre i 5–10 minutter.

Legg et klede over et dørslag med en bolle under og hell i blandingen.

La ostemassen renne av i omtrent 20–40 minutter. Jo mer væske som renner av, jo tykkere blir ricottaen.

Ricottaen kan oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker.

Serveringsforslag:

1 skive surdeigsbrød stekt gyllen i olivenolje

1 fedd hvitløk

1/2 dl tjukkmjølksricotta

1 ss olivenolje

10 cm purreløk, skylt og skivet

4-5 sukkererter, delt i to

Ristede pinjekjerner

Litt dill og spirer

Noen epleskiver

1 ts lys sirup

Pepper og salt

 

Fremgangsmåte

Stek purreløken i olivenolje på middels varme til den er myk

Ringle over litt sirup og salt

Gni inn litt hvitløk på toasten og smør på rikelig med ricotta

Legg på grønnsaker, dill, spirer og epleskiver