Tjukkmjølkspannacotta med appelsintopping

Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere til mange anledninger, og denne oppskriften med appelsintopping må jo være den ultimate påskedesserten.

Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:

2-3 plater gelatin
3 dl fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang

Appelsintopping:
3 appelsiner
0,5 vaniljestang
2 ss sukker
1 ts maizena

Slik gjør du det:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
  2. Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
  3. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
  4. Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
  5. Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
  6. Sil blandingen, hell den i porsjonsformene eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over.
  7. Appelsintopping:
    Del opp appelsinen og fjern alle hinner rundt appelsinen sånn at du kun sitter igjen med kjøttet. Del i små biter.
    Ha alle ingrediensene bortsett fra maizena i en kjele og gi blandingen et raskt oppkok. Løs opp maizenaen i litt kaldt vann, tilsett og kok opp på nytt mens du rører. Avkjøl.

TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.