Tjukkmjølkspannacotta med appelsintopping
Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere til mange anledninger, og denne oppskriften med appelsintopping må jo være den ultimate påskedesserten.
Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:
2-3 plater gelatin
3 dl Fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang
Appelsintopping:
3 appelsiner
0,5 vaniljestang
2 ss sukker
1 ts maizena
Slik gjør du det:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
- Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
- Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
- Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
- Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
- Sil blandingen, hell den i porsjonsformene eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over.
- Appelsintopping:
Del opp appelsinen og fjern alle hinner rundt appelsinen sånn at du kun sitter igjen med kjøttet. Del i små biter.
Ha alle ingrediensene bortsett fra maizena i en kjele og gi blandingen et raskt oppkok. Løs opp maizenaen i litt kaldt vann, tilsett og kok opp på nytt mens du rører. Avkjøl.
TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.