Tjukkmjølkspannacotta i rødt, hvitt og blått
Tjukkmjølkspannacotta eller tjukkmjølkspudding er en perfekt dessert å servere på 17.mai. Nasjonaldagen er ofte en travel dag og da er det perfekt å lage klart desserten dagen i forveien.
Dette trenger du til 4 store eller 6 mindre porsjoner:
2-3 plater gelatin
3 dl fløte
3 dl Tjukkmjølk
80 gram sukker
1/2 vaniljestang
Jordbærsaus:
1 pakke frosne jordbær som må tines opp (ca. 400 gram)
80 gram melis
1-2 ss limesaft (evt sitron)
Slik gjør du det:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i omtrent 5 min
- Kok fløte, sukker og vaniljestang (stang og frø) på middels varme
- Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. La det få koke et par minutter før du setter kjelen tilside
- Klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett disse. Rør inn
- Avkjøl blandingen og tilsett deretter Tjukkmjølka
- Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og sett i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne natten over. Vil du ha pannacottaen til å stivne skrått i glasset slik som på bildet tar du og legger glassene på skrå oppi en form eller liknende før du heller blandingen over i glassene
- BÆRSAUS: kjør melis, tinte jordbær og limesaft med en stavmikser til en jevn masse. Ta over pannacottaen rett før servering
- Pynt med blåbær og jordbær for å få frem både rødt, hvitt og blått
TIPS: Ønsker du en luftigere pannacotta kan du holde igjen 1/3 av fløten når du koker opp. Denne pisker du til krem og vender inn rett før du skal helle pannacottaen i porsjonsglass.