Skinkehorn

Skinkehorn er alltid populært! De er lette å lage og kan fylles med det du måtte ha lyst på.

I vår oppskrift har vi ost og skinke, men det er fullt mulig å fylle med det du selv ønsker.

Passer perfekt til matpakka.

Dette trenger du til ca. 20 horn:

500 g siktet mel

250 g fin sammalt mel

250 g grov sammalt mel

100 g Røros Smør 1 % Havsalt, smeltet og temperert

7 dl temperert Helmjølk

1 pk gjær

2 ts sukker

1 ts salt

Ost/skinke eller annet fyll.

Pensle med egg før steking.

Slik gjør du det:

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
  3. Rør ut gjær i væsken.
  4. Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
  5. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  6. Ha deigen over på melet overflate, og del opp i to emner. Kjevle ut hvert emne til en flat, rund leiv.
  7. Del opp leiven i trekanter. Legg på fyllet i den brede enden.
  8. Rull sammen fra den brede enden og inn mot spissen.
  9. Legg over på stekebrett og bøy dem litt slik at de får ønsket form. Etterhev.
  10. Pensle med egg og strø på valmuefrø før steking.
  11. Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
  12. Avkjøl på rist.