Skinkehorn
Skinkehorn er alltid populært! De er lette å lage og kan fylles med det du måtte ha lyst på.
I vår oppskrift har vi ost og skinke, men det er fullt mulig å fylle med det du selv ønsker.
Passer perfekt til matpakka.
Dette trenger du til ca. 20 horn:
500 g siktet mel
250 g fin sammalt mel
250 g grov sammalt mel
100 g Røros Smør™ 1 % Havsalt, smeltet og temperert
7 dl temperert Helmjølk
1 pk gjær
2 ts sukker
1 ts salt
Ost/skinke eller annet fyll.
Pensle med egg før steking.
Slik gjør du det:
- Smuldre gjær i en bakebolle.
- Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
- Rør ut gjær i væsken.
- Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
- Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
- Ha deigen over på melet overflate, og del opp i to emner. Kjevle ut hvert emne til en flat, rund leiv.
- Del opp leiven i trekanter. Legg på fyllet i den brede enden.
- Rull sammen fra den brede enden og inn mot spissen.
- Legg over på stekebrett og bøy dem litt slik at de får ønsket form. Etterhev.
- Pensle med egg og strø på valmuefrø før steking.
- Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
- Avkjøl på rist.