Rundstykker

Det er lite som slår rundstykker rett fra ovnen! Rundstykker er perfekte i matpakka, til å fryse og til en ekstra god søndagsfrokost!

Dette trenger du til 20 rundstykker:

500 g siktet mel

250 g fin sammalt mel

250 g grov sammalt mel

100 g Røros Smør 1 % Halvsalt, smeltet og temperert

7 dl temperert Helmjølk

1 pk gjær

2 ts sukker

1 ts salt

Pensle med egg før steking.

Slik gjør du det:

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
  3. Rør ut gjær i væsken.
  4. Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
  5. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  6. Del opp deigen, og trill til rundstykker. Legg de over på stekebrett. Dekk til rundstykkene og la de etterheve.
  7. Før steking kan du pensle rundstykkene med egg, og strø over med frø. Linfrø, gresskarkjerner og valmuefrø er kjempegodt å ha på disse rundstykkene.
  8. Stek så på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
  9. Avkjøl på rist.