Rundstykker
Det er lite som slår rundstykker rett fra ovnen! Rundstykker er perfekte i matpakka, til å fryse og til en ekstra god søndagsfrokost!
Dette trenger du til 20 rundstykker:
500 g siktet mel
250 g fin sammalt mel
250 g grov sammalt mel
100 g Røros Smør™ 1 % Halvsalt, smeltet og temperert
7 dl temperert Helmjølk
1 pk gjær
2 ts sukker
1 ts salt
Pensle med egg før steking.
Slik gjør du det:
- Smuldre gjær i en bakebolle.
- Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
- Rør ut gjær i væsken.
- Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
- Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
- Del opp deigen, og trill til rundstykker. Legg de over på stekebrett. Dekk til rundstykkene og la de etterheve.
- Før steking kan du pensle rundstykkene med egg, og strø over med frø. Linfrø, gresskarkjerner og valmuefrø er kjempegodt å ha på disse rundstykkene.
- Stek så på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
- Avkjøl på rist.