Rullekake med krem og bær

Rullekake, en kanskje glemt kake. Denne er så enkel og rask å lage men samtidig så god.

Denne rullekaka med krem og bær passer til alle anledninger og spesielt til 17.mai.

Du trenger til en rullekake

Kakebunn:
5 egg
150 gram sukker + sukker til dryssing
135 gram hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
4 dl Fløte 39 % fett
1 kurv jordbær
Blåbær

Slik gjør du

  1. Skru på stekeovnen på 200 grader
  2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis
  3. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Bruk en slikkepott og rør forsiktig inn slik at du ikke slår luften ut av eggedosisen.
  4. Hell røra utover et bakepapirkledd stekebrett og stryk røra jevnt ut
  5. Stek midt i ovnen 7-9 min. Overflaten skal være gyllen men pass på å ikke steke for lenge. Da blir den vanskeligere å rulle sammen.
  6. Mens kaka steker finner du frem et nytt bakepapir som du drysser et jevnt lag med sukker på. Pisk også fløten til krem og rens og del jordbær. Spar på noen hele jordbær til pynt.
  7. Vend den nystekte kaka over bakepapiret med sukker. Legg et kaldt bakebrett eller kjøkkenhåndkle over kaka slik at den holder seg myk og la den avkjøles i 5 minutter.
  8. Fjern bakebrettet og dra forsiktig av bakepapiret.
  9. Fordel kremen utover kaka. Spar litt krem til pynt på toppen. La det være igjen en 2 cm kant på langsiden slik at kremen ikke tyter ut når den rulles.
  10. Dryss bærene over kremen.
  11. Begynn på langsiden der kremen er smurt helt ut og rull kaka sammen så tett som mulig. Rull bakepapiret rundt kaka og legg den med skjøten ned.
  12. Fjern bakepapiret pg løft rullekaka forsiktig over på et fat og pynt med resten av kremen og bær.