Rødkålsalat med Tjukkmjølksdressing
Denne salaten har en fin balanse mellom søtt og syrlig. Det blir en nydelig farge når rødkålen blandes med alle ingrediensene. Passer fint til svin og hvitt kjøtt, som kylling og kalkun. Her med porchetta.
Du trenger (4 porsjoner)
Dressing:
1 ss honning
1 ss eplesidereddik
1 ts Dijon sennep
5-6 ss Tjukkmjølk
3 ss olivenolje
Blandes godt, smak til med salt og pepper.
½ hode rødkål, her må du bruke skjønn, det kommer an på str på kålhodet,
snittes i tynne strimler
2 epler, i små terninger
1 appelsin filetert, så deler du filetene i to
½ til 1 rødløk, hakket
1 god neve tranebær
1 god neve valnøtter
1 god neve hakket persille eller andre ferske urter
Bland ingrediensene god sammen og hell over dressingen.