Riskrem med appelsin og skjørost
Riskrem er for de fleste forbundet med jul og juletradisjoner. Vi har laget en versjon som passer like godt utenom jula. Denne riskremen med appelsin og skjørost er både frisk og proteinrik. Dette er den perfekte påskedesserten!
Dette trenger du til 6 porsjoner:
1 dl grøtris
8 dl vann
3 appelsiner
3 ss sukker
3 dl Fløte
Frøene fra 1 vaniljestang
1 ts sukker
1 boks Skjørost (160 gram)
Slik gjør du det:
- Kok opp ris og vann og la det koke i 15 minutter. Hell over i en sil/dørslag og skyll med kaldt vann.
- Skjær av skallet på appelsinene helt inn til fruktkjøttet (skjær av det hvite også) Del de i små biter og bland med 3 ss sukker i en bolle.
- Pisk krem, 1 ts sukker og frøene fra vaniljestangen i en annen bolle.
- Bland skjørost, ris og appelsinene inn i kremen. Spar noen appelsiner til pynt på toppen.
- Server i en stor bolle eller i porsjonsskåler.
TIPS: Ved å kutte ut grøtrisen får du en nydelig skjørostkrem med liknende konsistens som riskrem.