Riskrem brulée
Dette trenger du:
5 dl kald risgrøt
4 dl Økologisk fløte 39% fett
1 stk vaniljestang
4 ss sukker
3 eggeplommer
Slik gjør du det:
Kok opp kremfløte, sukker og vaniljestang, avkjøl før du pisker det til en luftig krem. Vend så inn kald risgrøt forsiktig slik at du beholder mye av luften i kremen. Ha så i eggeplommene og rør godt.
Hell blandingen over i passende former, for eksempel Creme Brulée former og sett formene på et dypt bakebrett. Fyll bakebrettet med kokende vann slik at vannet dekker halvveis opp på formene.
Stek i ovnen på 150 grader i 20 minutter. Ta formene ut og strø over sukker. Bruk en brenner for å karamellisert sukkeret.
Server og nyt, gjerne sammen med litt iskrem!
Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).
Oppskrifter av Simen Vatne / SimenVatne.no