Råstekte poteter med yoghurtdipp og salat

Dette trenger du

Tips! Du kan bruke 1 beger lettrømme i stedet for å blande yoghurt og Røros Rømme.

6 økologiske poteter
1/2 beger Røros Yoghurt Naturell
1 dl Røros Rømme
1-2 fedd hvitløk (kan droppes)
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje/krydderolje
En klype salt
Litt pepper
Revet agurk
Olivenolje/krydderolje
Ferske urter, hakket. (Her kan du bruke nesten hva som helst: dill, persille, gressløk til og med mynte smaker herlig. Man kan også bruke tørkede urter og urtekrydder.)

Slik gjør du:

6 økologiske poteter med skallet på vaskes, deles på langs og kuttes i strimler. Fordel potetstrimlene utover en stekeplate og hell litt olivenolje over. Bland oljen inn og vend potetene med hendene. Dryss over litt godt salt og ønsket krydder. Å bake hele hvitløksfedd sammen med potetene er også veldig godt. Stekes på 200°C til potetstrimlene er gylne.

Vi lot oss inspirere av tzatziki og raspet deler av en agurk i. For en fetere dipp, lag den kun av Røros Rømme, lettrømme 10% eller varier blandingsforholdet mellom yoghurt og rømme.