Råstekte poteter med yoghurtdipp og salat

Dette er perfekt tilbehør til grillmat, fisk og andre kjøttretter. Det kan også spises kun som det er som en egen snacksrett. Ønsker du en fetere dipp kan du blande inn litt Rørosrømme eller bytte ut all yoghurten med Røros Rømme.

Dette trenger du

Tips! Du kan bruke 1 beger lettrømme i stedet for å blande yoghurt og Røros Rømme.

6 økologiske poteter
1/2 beger Røros Yoghurt Naturell
1 dl Røros Rømme
1-2 fedd hvitløk (kan droppes)
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje/krydderolje
En klype salt
Litt pepper
Revet agurk
Olivenolje/krydderolje
Ferske urter, hakket. (Her kan du bruke nesten hva som helst: dill, persille, gressløk til og med mynte smaker herlig. Man kan også bruke tørkede urter og urtekrydder.)

Slik gjør du

  1. 6 økologiske poteter med skallet på vaskes, deles på langs og kuttes i strimler.
  2. Fordel potetstrimlene utover en stekeplate og hell litt olivenolje over.
  3. Bland oljen inn og vend potetene med hendene.
  4. Dryss over litt godt salt og ønsket krydder. Å bake hele hvitløksfedd sammen med potetene er også veldig godt.
  5. Stekes på 200°C til potetstrimlene er gylne.

Her er ens inspirasjon av tzatziki med deler av en raspet agurk i.

For en fetere dipp kan du lage den kun av Røros Rømme, lettrømme 10% eller varier blandingsforholdet mellom yoghurt og rømme.