Rabarbrais

Rabarbra og is en perfekt kombinasjon av det syrlige og det fete. Det er ikke vanskelig å lage is, men du må ha god tid.

Dette trenger du for 4 porsjoner

250 g rabarbra
30 g demerarasukker (rårørsukker)
4 eggeplommer
100 g sukker
1 vaniljestang
3 dl Fløte fra Rørosmeieriet
3 dl Helmjølk

Suppe

1 beger jordbær (500 gr) i biter
500 gr rabarbra i biter
200 gr sukker
Den brukte vaniljestangen fra oppskriften over

Slik gjør du:

1. Jordbærrabarbra er mindre syrlig enn vanlig rabarbra, og vi gikk derfor ned på sukkermengden i oppskriften til Fru Timian. Den er kjempefin i desserter pga den røde fargen. Vi synes også at det er godt at det stinger litt syrlig fra rabarbraen, spesielt når den er i en søt is, da trengs ikke så mye sukker.

2. Rabarbraen var mør og fin, så vi delte dem opp i små biter. Hvis rabarbraen din ikke er så mør, så ville jeg i grunnen brukt den til noe annet, som eks. suppe eller syltetøy.

3. Vi lagde ellers isen helt etter oppskriften til Fru Timian. Det er viktig å ta ut isen før servering, så du får rørt den opp til en myk konsistens. Den blir veldig hard når den har stått i frysen over natta, iom at det er lite luft i den.

Suppen er etter oppskrift fra min mor, bare at vi har tilsatt jordbær. Her er det viktig å smake seg frem med hensyn til sukkermengde. Vi hadde relativt lite syrlig rabarbra og ganske søte jordbær, og da trengs det ikke så mye sukker. For en mindre intens smak, så tilsetter du litt vann. Vi kokte rabarbraen med sukkeret og den brukte vaniljestangen på medium varme i 20 minutter før vi tilsatte jordbær og kokte videre til alt var mørt. Rabarbrasuppe er enkelt og godt!