Queso fresco
Queso fresco er en myk og mild ferskost som brukes mye i det latinamerikanske kjøkkenet. Den kan minne om fetaost, ricotta og skjørost.
Det er enkelt og artut å lage queso fresco selv. Med få ingredienser, et osteklede og litt tålmodighet kan du nyte deilig hjemmelaget ost. Prøv den i en fyrig chili sin carne, i salat eller bare som en liten snack.
Vamos! Furkinnjt!
Slik gjør du det:
Varm opp helmjølk til den begynner å ryke, omtrent 80 grader.
Skru av varmen og bland i tjukkmjølk.
Rør forsiktig inn litt og litt limesaft til blandingen begynner å skille seg.
La blandingen stå i 10 minutter.
Fukt et osteklede før du siler blandingen gjennom.
La blandingen stå og renne av seg i minst 20 minutter, alt etter hvor tørr du vil ha osten.
Vend inn salt.
Form osten til valgfri form.
Putt den i en tett boks og la den sette seg i kjøleskapet i minst 2 timer.