Queso fresco

Queso fresco er en myk og mild ferskost som brukes mye i det latinamerikanske kjøkkenet. Den kan minne om fetaost, ricotta og skjørost.
Det er enkelt og artut å lage queso fresco selv. Med få ingredienser, et osteklede og litt tålmodighet kan du nyte deilig hjemmelaget ost. Prøv den i en fyrig chili sin carne, i salat eller bare som en liten snack.
Vamos! Furkinnjt!

Ingredienser

5 dl Helmjølk 4 %

5 dl Tjukkkmjølk 1,5 %

1,5 spiseskjeer limesaft

2 ml salt

Queso fresco

Slik gjør du det:

Varm opp helmjølk til den begynner å ryke, omtrent 80 grader.

Skru av varmen og bland i tjukkmjølk.

Rør forsiktig inn litt og litt limesaft til blandingen begynner å skille seg.

 

La blandingen stå i 10 minutter.

Fukt et osteklede før du siler blandingen gjennom.

La blandingen stå og renne av seg i minst 20 minutter, alt etter hvor tørr du vil ha osten.

Vend inn salt.

Form osten til valgfri form.

Putt den i en tett boks og la den sette seg i kjøleskapet i minst 2 timer.