Pumpkin spiced latte

Pumpkin spiced latte eller gresskarkrydret latte passer perfekt når høstkulda slår inn. Det er en kaffedrikk som består av tradisjonelle høstkrydder og gresskarpuré, toppet med krem.

Du trenger

  • 2,5 dl Iskaffe med Mjølk (ønsker du sterkere kaffesmak tilsetter du litt sterk kaffe i tillegg)
  • 2 ss gresskarpuré (fremgangsmåte står under)
    – 1 lite gresskar
  • 1 ts av krydderblandingen under:
    – 2 ts kanel
    – 0,5 ts malt ingefær
    – 0,5 ts malt muskatnøtt
    – 1 ts malt nellik
  • En dæsj honning
  • Pisket fløte til topping

Slik gjør du

Gresskarpuré:

  1. Kok gresskar i grove biter i en kjele med vann. La det koke til det er mørt. Det tar ca 15-20 min.
  2. Hell av vannet og mos med en stavmikser

Kaffedrikken:

  1. Bland sammen krydderne i en skål. Resten som blir igjen er bare å ta vare på til neste gang du får lyst denne.
  2. Varm opp Iskaffen, honning, gresskarpuré og krydderet
  3. Hell over i en passende kopp og topp med pisket krem og evt litt mer gresskarpué og krydder for pynt