Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte eller gresskarkrydder-latte passer perfekt når høstkulda slår inn. Det er en kaffedrikk som består av tradisjonelle høstkrydder og gresskarpuré, toppet med krem.

Du trenger

  • 2,5 dl Iskaffe med Mjølk (ønsker du sterkere kaffesmak tilsetter du litt sterk kaffe i tillegg)
  • 2 ss gresskarpuré (fremgangsmåte står under)
    – 1 lite gresskar
  • 1 ts av krydderblandingen under:
    – 2 ts kanel
    – 0,5 ts malt ingefær
    – 0,5 ts malt muskatnøtt
    – 1 ts malt nellik
  • En dæsj honning
  • Pisket fløte til topping

Slik gjør du

Gresskarpuré:

  1. Kok gresskar i grove biter i en kjele med vann. La det koke til det er mørt. Det tar ca 15-20 min.
  2. Hell av vannet, og kjør det til puré med stavmikser.

Kaffedrikken:

  1. Bland sammen krydder i en skål. Det som blir igjen kan du ta vare på til neste gang.
  2. Varm opp Iskaffe med Mjølk, honning, gresskarpuré og krydder.
  3. Hell over i en passende kopp og topp med pisket krem, og eventuelt gresskarpuré og krydder til pynt.