Pumpkin spice latte
Pumpkin spice latte eller gresskarkrydder-latte passer perfekt når høstkulda slår inn. Det er en kaffedrikk som består av tradisjonelle høstkrydder og gresskarpuré, toppet med krem.
Du trenger
- 2,5 dl Iskaffe med Mjølk (ønsker du sterkere kaffesmak tilsetter du litt sterk kaffe i tillegg)
- 2 ss gresskarpuré (fremgangsmåte står under)
– 1 lite gresskar - 1 ts av krydderblandingen under:
– 2 ts kanel
– 0,5 ts malt ingefær
– 0,5 ts malt muskatnøtt
– 1 ts malt nellik - En dæsj honning
- Pisket fløte til topping
Slik gjør du
Gresskarpuré:
-
Kok gresskar i grove biter i en kjele med vann. La det koke til det er mørt. Det tar ca 15-20 min.
-
Hell av vannet, og kjør det til puré med stavmikser.
Kaffedrikken:
-
Bland sammen krydder i en skål. Det som blir igjen kan du ta vare på til neste gang.
-
Varm opp Iskaffe med Mjølk, honning, gresskarpuré og krydder.
-
Hell over i en passende kopp og topp med pisket krem, og eventuelt gresskarpuré og krydder til pynt.