Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn

Økologisk Røros Smør™ Usaltet

«Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn.»
Slik beskrev Ingrid Skancke i Djupsjølia ved Røros det perfekte smøret. Det er etter inspirasjon fra Ingrid at Rørosmeieriet har utviklet oppskriften til det økologiske Røros Smør.

Fløte syrnes over lang tid til rømme, som så kjernes til smør før det tørrsaltes med norsk, uraffinert havsalt. Smøret vårt er mindre kompakt enn andre typer smør, og har en aromatisk, lett syrlig og tydelig smørsmak. Det har sin helt naturlige farge, fasthet og smak.

Innholdet av fett varierer naturlig med årstidene, og smøret som kjernes om sommeren er gulere og mykere enn det som kjernes vinterstid.

Energi: 3234 (782 kcal)
Fett: 87 g
Hvorav mettede fettsyrer 58 g
Karbohydrat: 0,1 g
Hvorav sukkerarter: 0,1 g
Protein: 0,8 g
Salt: 0,1 g

Økologisk Røros Rømme (fløte* og melkesyrekultur).

(*økologisk)

Allergen: Melk

Kjølevare: 0-4°C
Holdbarhet: Best før stemplingsdato 75 dager.
Melkebehandling: Lavpasteurisert. Ikke-homogenisert. Langtidssyrnet.

Vekt / volum /mengde: 2 kg
Emballasje: Spann
gtin: 7090006471839
EPD: Nei

Spann sorteres som plast.

Bedriftskunder

Pakningsvarianter

Spann, 2 kg