Potetsalat med skjørost

Dette trenger du for 4 porsjoner

800 gram kokte poteter
1 beger Røros Rømme (270 ml)
1 pakke majones – jeg brukte 1 pk Røros Majones (160 gr)
1 ss sennep
1 lite beger Skjørost (160 gr)
1 eple (søt type)
3 vårløk eller 1 liten purre
Saften av 1/2 sitron
2 ss sylteagurk, hakket
2 ss flytende honning eller sukker
Salt, pepper og sitron til å smake til

Slik gjør du:

1. Kok potetene og avkjøl. Bruk en potettype som er fast i kjøttet. Skjær poteten i terninger. Bruker du nypotet, så kan du godt la skallet være på.

2. Bland sitronsaft, sennep og honning/sukker. Kutt eplet i små terninger. Her bruker jeg også å la skallet være på, det er bare sunt :). Legg epleterningene i sitronblandingen, det forhindrer at eplene blir brune. Også vårløk/purre kuttes i små strimler.

3. Rør rømme, majones og sylteagurk sammen. Bland så alle ingrediensene lett sammen og smak til med salt, pepper, sitron og/eller mer søtt.

Tips! Varier oppskriften med mer eple, hvitløk (1-2 fedd) eller ramsløk (eks. 1/2 ts), reddiker eller selleri – det er mange muligheter. Hvis du liker en mykere salat med mer rømme og majones, er det bare å tilsette mer – bruk to deler rømme for hver del majones. Salaten blir mektigere når det er mer rømme og majones i den.