Potet- og kjøttdeiggrateng
En populær og barnevennlig middag som aldri slår feil. Lag alt i en gryte og la den lage seg selv i ovnen. Toppingen av skjørost gir denne gryta det lille ekstra.
Du trenger:
1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig
7 poteter i terninger
1 løk
2 fedd hvitløk
Krydder etter eget ønske, f.eks oregano, salt og pepper
2 dl fløte
Revet ost
160 g (en liten boks) skjørost
En salat som tilbehør
Slik gjør du det:
- Stek kjøttdeig i en gryte/stekepanne som tåler stekeovn, f.eks en støpejernsgryte.
- Tilsett deretter potetterninger og hakket løk og hvitløk. Tilsett krydder.
- Etter det har stekt en stund har du i fløten, topper med skjørost og revet hvitost.
- Stek på 220 grader i omtrent 40 min.
- Server med en salat