Porsjonspavlova med ostekrem
Pavlova er en populær festkake i mange anledninger. Prøv å lage porsjonspavlova neste gang. Denne er toppet med nydelig ostekrem og friske bær.
Dette trenger du til omtrent 6-8 porsjonspavlovaer:
Marengsbunn:
6 eggehviter, romtemperert
1 ts hvitvinseddik
250 g sukker
1 ss maizenna
1 ts vaniljesukker
Ostekrem:
3 dl fløte
200 gram kremost
2 ss Røros Rømme™
4 ss melis
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du det:
Marengsbunn:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Visp eggehvite til et hardt skum og tilsett hvitvinseddik. Deretter tilsetter du litt og litt av sukker blandet med vaniljesukker og maizenna. Når marengsen er så stiv at du kan snu opp ned på bakebollen uten at den faller ut er den ferdig.
- Lag små runde pavlovaer på et bakepapirkledd stekebrett, enten ved hjelp av to spiseskjeer eller en sprøytepose/plastpose. La det være et søkk i midten slik at det blir lettere å fordele på ostekrem til slutt. Stek marengsen nederst i ovnen, senk temperaturen til 100 grader. Stek i omtrent 50 minutter. Avkjøl på rist. Marengsbunnen holder seg godt noen dager og kan derfor lages i forveien
Ostekrem:
- Pisk kremost, melis, Røros Rømme og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk til den har kremkonsistens.
Montering:
- Fordel ostekremen over marengsbunnene rett før servering
- Topp deretter med friske bær etter ønske