Poke bowl med skjørost
Poke Bowl kan varieres i det uendelige og er en sunn og god middagsrett som både store og små kan like. Topp retten med skjørost for ekstra proteiner, smak og næring.
Du trenger
(dette er ris nok til ca 4 poke bowls. De andre ingrediensene må lages mengde til deretter)
5 dl sushiris
7 dl vann
1,2 dl riseddik
3 ts sukker
Laks og/eller tunfisk
Avokado og mango i skiver
Granateple
Agurk i tynne strimler
Sylta rødløk og ingefær
Grønnkål
Chilimajones (hjemmelaget eller kjøpt)
Soyasaus
Lime
Koriander
Sesamfrø
Pinjekjerner
Skjørost
Slik gjør du det
- Start med å koke risen med vannet til vannet begynner å forsvinne. Det tar ca 8 minutter. Kok opp i en annen kjele riseddikken og sukker. Slå dette varmt over risen. La dette stå på svak varme (styrke 2) med lokk i 10 minutter. Slå av plata og la den hvile videre i 10 min. Rør rundt og la den bli lunka før du bruker den.
- Crispy grønnkål: Ha lime, salt og litt olivenolje i en pose med oppskjært grønnkål blant alt godt sammen. Stek deretter grønnkålen på 95 grader i 50-60 min til den er helt sprø.
- Da er det bare å anrette med alle ingrediensene. Start med risen i bunn og avslutt med chilimajones, pinjekjerner, sesamfrø og koriander.