Pizzaboller

Pizzaboller er den ultimate hverdagshelten! Perfekt til frokost, lunsj, middag, på matpakka og på tur.

I vår oppskrift har vi ost og skinke, men det er fullt mulig å fylle med det du selv ønsker.

Dette trenger du til cirka 20 pizzaboller

Pizzabolledeig:

500 g siktet mel

250 g fin sammalt mel

250 g grov sammalt mel

100 g Røros Smør™ 1 % Havsalt, smeltet og temperert

7 dl temperert Helmjølk

1 pk gjær

2 ts sukker

1 ts salt

Fyll:

Ost

Skinke

Pizzasaus

Pensle med egg før steking.

Slik gjør du det:

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
  3. Rør ut gjær i væsken.
  4. Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
  5. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  6. Ha deigen over på melet overflate, og del opp i to emner. Kjevle ut hvert emne til en flat, rund leiv.
  7. Fordel fyllet over bunnen.
  8. Rull sammen til en pølse og del opp.
  9. Legg over på stekebrett. Etterhev.
  10. Pensle med egg før steking.
  11. Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
  12. Avkjøl på rist.