Pizzaboller
Pizzaboller er den ultimate hverdagshelten! Perfekt til frokost, lunsj, middag, på matpakka og på tur.
I vår oppskrift har vi ost og skinke, men det er fullt mulig å fylle med det du selv ønsker.
Dette trenger du til cirka 20 pizzaboller
Pizzabolledeig:
500 g siktet mel
250 g fin sammalt mel
250 g grov sammalt mel
100 g Røros Smør™ 1 % Havsalt, smeltet og temperert
7 dl temperert Helmjølk
1 pk gjær
2 ts sukker
1 ts salt
Fyll:
Ost
Skinke
Pizzasaus
Pensle med egg før steking.
Slik gjør du det:
- Smuldre gjær i en bakebolle.
- Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
- Rør ut gjær i væsken.
- Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
- Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
- Ha deigen over på melet overflate, og del opp i to emner. Kjevle ut hvert emne til en flat, rund leiv.
- Fordel fyllet over bunnen.
- Rull sammen til en pølse og del opp.
- Legg over på stekebrett. Etterhev.
- Pensle med egg før steking.
- Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
- Avkjøl på rist.