Pizza med skjørost
Test ut skjørost på pizza! Ekstra god blir pizzaen med hjemmelaget bunn og saus. En slager for både store og små. I tillegg kan pizzaen varieres i det uendelige.
Du trenger (6-8 porsjonspizzaer)
Pizzabunn:
1 kg mel (pizzamel tipo 00)
6 gram gjær
650 gram lunka vann
1/2 dl olivenolje
2 ts salt
Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 ss syre (sitron, lime, eddik)
1 fedd hvitløk presset
Korianderfrø, timian og litt chili etter ønske
Topping:
1 liten boks skjørost (160g)
Annen type ost f.eks mozzarella
Spekeskinke/salami
Frisk ruccola/basilikum
Slik gjør du
Pizzabunn:
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i 20 minutter på middels hastighet
- Hev 2 timer på benk. Ved deretter ned deigen og la den stå i ytterligere 2 timer.
- Del i 6-8 emner, plastre og sett på kjøl i 2-3 døgn. På denne måten får du en superelastisk deig.
- Ta den ut ca. 3 timer før du skal bruke den slik at den blir romtemperert.
- Bak ut med durumhvete (tåler høyere temperatur og er lettere å bake ut med)
Tomatsaus:
- Bland sammen alle ingrediensene med stavmikser.
Topping:
- Topp med ønsket fyll. Start med begge ostetypene og avslutt med kjøttet/grønnsaker.
Stek på høy temperatur til den blir gyllen.